Chris van Opstal

Chris van Opstal werd in 1959 geboren in het Noord-Brabantste Zundert en heeft zijn wortels in de landbouw; hij groeide op in een tuindersgezin dat zich specialiseerde in aardbeien. Als één van vijf kinderen hielp Chris tijdens zijn jeugd in de zomers bij de aardbeien en in de winters bij boomkwekerijen in de regio.

Van accountant tot ondernemer en vice versa

Chris zette zijn academische reis voort door zijn HAVO-diploma te behalen, gevolgd door een graad in Bedrijfseconomie aan de HEAO in Breda. Daarna voltooide hij een post-HBO opleiding tot Accountant Administratieconsulent.

Na zijn studies trad hij de wereld van de belastingdienst binnen en genoot hij van een driejarige opleiding in Utrecht. Na deze periode werkte hij vier jaar voor de Rijksaccountantsdienst, waarna hij de overstap maakte naar een accountantskantoor. Zijn ondernemersgeest bracht hem ertoe in 1992, samen met twee collega's, een eigen kantoor te starten. Dit bescheiden begin groeide al snel uit tot een onderneming met zestig medewerkers, verspreid over drie vestigingen.

In 2012 nam Chris een beslissende stap door te fuseren met een groter kantoor, wat resulteerde in een indrukwekkende organisatie van 375 werknemers en twintig vennoten, die een breed scala aan diensten aanbieden, van accountancy tot corporate finance.

Hoewel Chris in 2020 besloot een stap terug te doen na het bereiken van zijn zestigste verjaardag, blijft hij parttime werken in de accountancy. in 2023 startte hij samen met zijn goede zakenrelatie Peter Merkx Het Bedrijfskompas. Naast zijn professionele carrière, geniet Chris van het leven als vader van twee en grootvader van vijf.

Contactgegevens Chris van Opstal

Bekijk het LinkedIn-profiel van Chris van Opstal door hier te klikken.

☎ 06 53 40 87 35

chris@hetbedrijfskompas.nl

"In het jaar 2000 kwamen wij met onze boekhouding terecht bij ORZ Accountants, waar Chris één van de partners was. Chris en ik hadden vanaf het eerste moment een klik. De gesprekken gingen niet alleen over cijfers, maar ook over bedrijfsvoering in de breedste zin. Voor mij was het prettig om een sparringpartner te hebben die mij recht door zee vertelde wat goed ging, maar óók juist wat beter kon. Mede door deze gesprekken kon ik mijzelf ontwikkelen en konden we het bedrijf op een snelle, maar gecontroleerde manier laten groeien. "

Peter Merkx