Wij helpen met...

Het varen van de juiste koers

Koersbepaling

Gerichtere inspanningen, betere resultaten.

Procesoptimalisatie

Verhoog de productiviteit.

Rendementsverhoging

Winstverbetering, ruimte voor groei.

Bedrijfsadvies op maat

Wij zijn Peter Merkx en Chris van Opstal. Samen vormen wij een sterk team onder de naam Het Bedrijfskompas. Met onze uitgebreide expertise richten wij ons op kerngebieden, zoals:

  • procesoptimalisatie;
  • rendementsverhoging;
  • optimalisatie van personeelsbezetting;
  • strategiebepaling.

Onze aanpak is gestoeld op reflectiviteit, visie, transparantie, discipline en doelgerichtheid - kernwaarden die doordringen in elk aspect van ons werk.

De ideale ondernemer...

Is in onze optiek iemand die in de spiegel durft te kijken. Door zelfreflectie, passie en wilskracht te combineren valt er veel te behalen. Het klinkt cliché, maar niemand is perfect. Wél is het mogelijk om dichterbij perfectie te komen, door ernaar te streven. 

Wij helpen mensen met doorzettingsvermogen. Mensen die, willen leren van hun fouten. Willen werken aan hun zwakke punten. Een innerlijke drang hebben om te winnen.

Werkwijze

Ons doel is om ondernemers te ondersteunen met passende adviesgesprekken en de juiste handvatten, specifiek afgestemd op de unieke uitdagingen en behoeften van de organisatie. Met een focus op procesoptimalisatie en rendementsverhoging zetten wij in op duurzame groei en succes voor onze klanten. Door middel van recht-door-zee communicatie en een doelgerichte aanpak, zorgen wij voor meetbare resultaten en verhoogde klanttevredenheid.

Een zakelijke, maar nuchtere aanpak staat voorop. Het traject begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek van circa een dagdeel waarin de wensen en bedrijfsvraagstukken centraal staan. Wij analyseren nauwgezet of de specifieke behoeften van de organisatie overeenkomen met de expertise die wij kunnen bieden. Vaak komt tijdens een eerste gesprek al een (deel van een) mogelijke oplossing bovendrijven.

Op basis van het vraagstuk wordt in kaart gebracht hoe wij de organisatie kunnen helpen. Peter is een ondernemer met veel kennis en kunde op het gebied van procesoptimalisatie; Chris een veelzijdige ondernemer met een achtergrond in de accountancy. Het kan zijn dat wij beide bij het project betrokken raken, of dat één van ons het vraagstuk beetpakt.

Neem contact op